Een extra pigment op uw event.

5 Redenen om meer te spelen

Spelen heeft ook voor volwassenen positieve effecten

Spelen is enkel voor kinderen, dat is wat we als serieuze volwassenen vaak denken. Maar spelen is niet zomaar nutteloos tijdverdrijf: zowel voor kinderen als voor volwassenen is het onuitpttelijke bron van verfrissende energie en positieve effecten. Kan jij je nog herinneren wanneer je he laats overgaf aan het spel en wat voor een effect dat op je had?


Hier alvast 5 goede redenen (van de vele) om meer te spelen:

  1. 1.Spelen maakt ons blij

Spelen is simpelweg leuk. In het spel herontdekken we onze spontaniteit. Spelen doet ons lachen en maakt ons blij.

  1. 2. Spelen vermindert stress

Spelen maakt onmiddellijk endorfines vrij die ons gemoed verlichten en spanning tijdelijk oplossen. Regelmatig spelen immers ons aanpassingsvermogen zodat we ook bij onvoorziene omstandigheden of verandering minder stress ervaren.

  1. 3. Spelen is een antidepressivum

Een dagelijkse dosis spel is de beste preventie tegen depressie. Wie dagelijks spanning kan loslaten en z'n batterijen oplaadt, creert een positievere en optimistische attitude.

  1. 4. Spelen verhoogt het energieniveau

Beter dan koffie, energiedrankjes of een kneep in de wang. Spelen geeft je vleugels! Het geeft een energieboost en betekent zowel voor lichaam als geest een geweldige opkikker.

  1. 5. Spelen bevordert onze sociale en communicatieve vaardigheden

Spelen is een kwestie van geven en nemen. In het spel ontdekken we hoe wij zelf n de anderen communiceren en interageren. Spelen zorgt bovendien voor een onmiddellijke connectie tussen mensen. Laat vreemden een half uur met elkaar spelen en het lijkt alsof elkaar al een eeuwigheid kennen.


Gepost op 31 okt 2014 -


Vraag meteen je offerte aan!

×