Swiep creëert meer dan plezier!

De magie van impro

Soms zit je na een improvisatievoorstelling op een roze wolk. Alles zat goed, het publiek was fantastisch, er werden knappe verhalen verteld en alles ging vanzelf. Dat heerlijke gevoel overkwam me afgelopen vrijdag weer eens na een steengoede voorstelling met Yann Van den Brande, Tania Knaepkens en Tom Tollenaere aan de piano. Maar wat maakt impro echt goed? Wat gebeurt er precies? Ik noem het de magie van impro en ze kan enkel ontstaan als volgende ingrediënten aanwezig zijn:

  • De spelers vertrouwen elkaar. Je weet dat ieder zal doen wat ie moet doen. Niemand neemt expliciet de controle en niemand wacht af.
  • 100% in het nu zijn. De volle aandacht op wat iedereen zegt en doet zonder daarbij in je hoofd te gaan zitten en de volgend stap te bedenken
  • Vergissingen of misverstanden niet negeren, maar ze juist gebruiken als motor in je verhaal.
  • Lachen, gaan voor de volle 100% en plezier hebben in wat je zelf doet en wat de andere doet.
  • Durven en risico's nemen. Vol overtuiging iemand neerknallen of jezelf in de problemen werken.

Als je zo kan spelen, is het alsof je op een trein zit waarvan iedere passagier weet waar ie naartoe gaat zonder dat een machinist zegt wat de volgende halte is. En toch weet je dat het goed komt op die onbestuurde trein. Dat is de magie van impro! Heerlijk om te beleven én heerlijk om te geven want ook het publiek beleeft een magische avond!


Gepost op 26 nov 2014 - Improvisatie, Improvisatietheater


Vraag meteen je offerte aan!

×