0% script, 100% memorabel.

Flexibiliteit kan je trainen

3 tips om je flexibiliteit te vergroten

Wie een grote mentale flexibiliteit heeft zal minder gestresseerd door het leven gaan. Je ervaart minder frustratie in onverwachte situaties en leert de dingen te nemen zoals komen. Net zoals je je lichamelijke flexibiliteit kan trainen door dagelijks te stretchen, kan je ook je mentale flexibiliteit oefenen. Hier krijg je 3 tips waarmee je zelf aan de slag kan.

Wees alert: Train je alertheid en opmerkingsvermogen. Wie een goed zicht heeft op de situatie en zich bewust is van de verschillende factoren, heeft een meer solide basis om flexibel en doordacht te reageren. Je alertheid kan je trainen door af en toe mindful bezig te zijn. Rij bijvoorbeeld niet van A naar B op automatische piloot, maar concentreer je op iedere handeling die je doet, de dingen die je ziet, hoort, voelt,...

Blijf positief: Een positieve houding helpt je om probleemoplossend te denken. Positivisme ontwikkel je niet op één dag, het is een proces van lange adem. Een eerste stap hierin is je bewust worden van je eigen gedrag: Hoe Positief ben je eigenlijk?

Doe elke dag iets anders: Door routines te doorbreken, train je jouw brein op het doorbreken van patronen en op denken in alternatieven. Poets je tanden met je andere hand, ga naar een andere kapper, kies eens niet voor spaghetti bolognese, ga naar een stad waar je nog nooit bent geweest, leer jongleren, speel met je kinderen, ga naast een andere collega zitten, kook zonder recept (en keep on smiling als het mislukt!)


Gepost op 06 okt 2014 - Flexibiliteit


Vraag meteen je offerte aan!

×