0% script, 100% memorabel.

Nooit meer voorbereiden?

Nooit meer voorbereiden? Is dat wel een goed idee? Als improvisator moet ik daar wel 'ja' op antwoorden. Al is nooit er misschien wat over. En toch, de doorsnee mens plant te veel.

Met plannen op zich is niks mis. Maar je willens nillens vasthouden aan dat plan houden ontneemt ons heel veel kansen, nieuwe avonturen of frisse ideeën. Wie steeds vooruit denkt, verliest het contact met het nu en hier, met opportuniteiten die zich aanbieden. Het is vaak ook een flauw excuus om niets te doen. Ik ben bijvoorbeeld heel goed in het plannen om meer te bewegen. Vreemd genoeg is dat steeds een plan voor morgen. Alle plannen over boord dus en actie nu!

Dit komt je misschien wel bekend voor: Je bent in gesprek met iemand. Op een gegeven moment denk je: "oh ja, zoiets heb ik ook meegemaakt " En in je hoofd ben je al volop bezig jouw repliek voor te bereiden. Plots besef je dat jouw gesprekspartner al 3 haltes verder is in het gesprek en jij niet meer op de trein zit. 

Minder plannen dus en met scherpere focus in het hier en nu staan. Vervang voorbereiding door concentratie. Laat je verrassen en ga mee in wat er nu gebeurt!

Probeer dit eens:

Een dag zonder plan: Klaar voor een avontuur? Probeer een hele dag niets te plannen. geen to do's, geen vaste routines.Trek gewoon je oren en ogen open, wees aandachtig en nieuwsgierig en laat je inspireren door wat er hier en nu gebeurt. 


Gepost op 16 sep 2014 - Improvisatie


Vraag meteen je offerte aan!

×