0% script, 100% memorabel.

*Positieve Prik Tip* - Het Compliment


Een compliment is geld waard! Oké, je koopt er geen choco mee voor op de boterham, maar als je iemand een welgemeend compliment geeft, heeft dit hetzelfde effect op zijn of haar prestaties als een financiële beloning. Professor Norihiro Sadato deed er zelf wetenschappelijk onderzoek naar. Alle deelnemers oefenen dezelfde taak in. De ene groep krijgt bij de uitvoering ervan een compliment en de andere niet. De prestaties van de complimentontvangers waren significant beter.

Geen wonder, een compliment is een sterke stimulator. Het geeft de ontvanger een boost in zijn zelfvertrouwen, een gevoel van geluk en waardering en het versterkt het onderlinge vertrouwen.

Voel je niet verplicht bij het ontvangen van een compliment er onmiddellijk eentje terug te geven. Een compliment heeft pas effect als het welgemeend en spontaan is. Een 'dank je wel', jouw blijk van appreciatie of het verwoorden van wat dit compliment met je doet zijn gepaste reacties die de gever zeker op prijs zal stellen. En sowieso als je vaak complimentjes geeft, krijg je er op een bepaald moment terug.

Wie geef jij vandaag een compliment?


Gepost op 04 feb 2015 - Communicatie, Tip


Vraag meteen je offerte aan!

×