0% script, 100% memorabel.

*Positieve Prik Tip* - Zoek de voordelen -

Met de Positieve Prik Tip stuurt Swiep leuke tips de wereld in om jezelf, jouw omgeving en jouw professionele leven positiever en vrolijker te maken. Deze week gaan we op zoek naar voordelen.

"Every cloud has a silver lining" , elke negatieve situatie heeft ook z'n positieve kanten. Wie vervelende gebeurtenissen kan relativeren of vanuit een ander perspectief kan bekijken legt een goede basis voor een positieve attitude en deze attitude straalt automatisch af op je omgeving.

Het is niet altijd evident om in de shit de diamant te ontdekken. Een eerste stap is om je bewust te worden van je negatieve gedachten. Eenmaal je deze vast hebt kan je ze ombuigen in iets positiefs.

  • Ik reed vorige week mijn achterruit in diggelen. Eerste gedachte: pff wat een gedoe, telefoontjes, herstellen, wachten, tijdverlies. Maar ook: een gestofzuigde koffer, tijdens het wachten gefocused kunnen werken aan een opdracht voor de volgende dag, aangename ervaring met het klantvriendelijke en oplossingsgerichte personeel op de hersteldienst.
  • Je geeft een minder goede presentatie. Eerste gedachte: oh nee wat en afgang, ik maak een slechte indruk; maar ook: volgende keer beter, waar moet ik meer op letten, hoe kan ik me beter voorbereiden?
  • Een afspraak wordt last minute afgebeld. Eerste gedachte: verdorie daar gaat mijn planning, ik was hier op echt op ingesteld. Maar ook: nu heb ik tijd om iets anders te doen, misschien gewoon eens lekker ontspannen, een boekje lezen, gaan lopen? En tegen de volgende afspraak zal ik nog beter voorbereid zijn;

Je kan jezelf trainen om elke negatieve situatie om te buigen in een positieve of om toch op z'n minst de positive effecten van in te zien. Wie vroeger bijvoorbeeld werd gepest op school zal dit niet als iets positiefs hebben ervaren, maar is daar achteraf misschien wel sterker uitgekomen of heeft voelspeten ontwikkeld voor pestsituaties zodat hij of zij anderen kan helpen of dergelijke situaties kan ontladen.

'Every cloud has a silver lining.' Welke positieve effecten heb jij vandaag ontdekt?


Gepost op 04 mar 2015 - Tip


Vraag meteen je offerte aan!

×