0% script, 100% memorabel.

Positieve Team Prik #7: Communiceer!

Communicatie! Het toverwoord! er wordt veel over gezegd en geschreven en vaak komt het toch op hetzelfde neer: communiceer open! Communiceer helder en duidelijk en direct! 

Bedek geen dingen met de mantel der liefde of laat geen dingen onbesproken omdat je de confrontatie of het conflict uit de weg wil gaan. Alles wat je onder de mat veegt gaat broeden, infecteren, exploderen.

Wees moedig en zeg wat er op je lever ligt, spreek die collega of je teamleider aan! Doe het wel op een constructieve, niet verwijtende manier. Doe het vanuit de ik-boodschap. Deze komt er op neer dat je het gedrag dat jouw stoort objectief beschrijft en dan zegt wat het met jouw doet. Idealerwijs voeg je er dan een positieve oplossing aan toe. 

Dus niet: 'Jij levert je werk nooit tijdig in' meer eerder: 'Als jij te laat bent met je werk inleveren, dan raak ik zelf in tijdsdruk en dat vind ik frustrerend, kan het helpen als je een notitie of een melding programmeert in je kalender?'

Zie je, dat is al een heel andere boodschap! Als je te lang wacht met spreken, neemt de frustratie en verwijtend taalgebruik het over!

Probeer maar eens!


Gepost op 02 jun 2019 -


Vraag meteen je offerte aan!

×