0% script, 100% memorabel.

Stap 1 voor een goed draaiend team: samen positieve energie ervaren


Draait het in jouw team vlot, kan je daar een cijfer opgeven? Of denk je misschien 'Mmm ik weet het niet goed? Hier vind je een aantal vragen die je je kan stellen om te achterhalen hoe de sfeer in jouw team is en hoe goed dagteam functioneert.

Hoe groot is het absenteïsme?

Zegt iedereen vrolijk goeiemorgen tegen elkaar?

Kan er gelachen worden?

Praten mensen met elkaar tijdens de pauzes?

Wordt er samen geluncht?

Wordt er geroddeld over elkaar?

Wordt er gepest?

Wordt er vaak geklaagd?

Helpen mensen elkaar spontaan?

Komen mensen graag naar het werk?

Verloopt de samenwerking vlot?

Wordt er aandacht geschonken aan verjaardagen?

Komen werknemers zelf met ideeën

Nemen ze initiatief?

Is er een gezonde en constructieve feedbackcultuur?

Denk eens even na over deze vragen. Het zijn belangrijke indicatoren met betrekking tot de werksfeer!

Wat is je conclusie? Kan de werksfeer beter? Kan de samenwerking beter?

Maar hoe zorg je daar nu voor? Als het team niet goed draait of de sfeer in het algemeen niet goed is, is  er helaas geen quick fix!

Je kan wel beginnen met een eerste stapje te zetten. Het is een fundamentele stap in de richting van een beter draaiend team: Zorg ervoor dat je team een positieve ervaring heeft! Zorg ervoor dat ze samen plezier kunnen maken, samen kunnen lachen!!

Dat klinkt misschien banaal en je denkt allicht: daarmee is het probleem toch niet opgelost? En inderdaad, daarmee is het niet opgelost. Maar het is een eerste stap, een stap die dingen los maakt.

Een positieve ervaring van lachen en plezier is essentieel omdat het in de eerste plaats openheid creëert! Het is de noodzakelijke tegenbeweging die ingaat tegen de algemene tendens. Het geeft hoop, het is een teken dat het anders kan! Het is de voedingsbodem, het fundament van waaruit je de problemen kan aanpakken!

Maar ja, niet simpel als jezelf in het team zit om daar dan even de sfeer te gaan veranderen. Hiervoor heb je een buitenstaander nodig. Iemand met een objectieve blik. Iemand die toestemming geeft om de remmen los te gooien. Iemand die weet hoe ze positieve energie kan creëren.

Positieve energie creëren is mijn specialiteit! En het is ook de eerste stap in mijn 7-delige aanpak om teams terug op de rails te krijgen.

Om die positieve sfeer te creëren hebben we maar een halve dag nodig!! En ik zorg ervoor dat ie langer dan die halve dag blijft hangen!

Wil je meer weten over stap 1 of  over het ganse traject, neem dan contact op! evelien@swiep.be

Ben je benieuwd wat de volgende stappen zijn? Schrijf je in op de swiepnieuwsbrief en ontvang een e-book met teamtips erbovenop!

Of volg de blog op www.swiep.be

Meer tips voor een topteam? vraag hier je gratis e-book aan:

Download de tips en checklist hieronder

Om je 'Zo word je een betere teamleader: 7 easy Mindset tips voor een superheldenteam' te kunnen opsturen, heb ik je naam en emailadres nodig. Dank je wel!!


Gepost op 04 jun 2019 - Teams, Teamwerking, teambuilding


Vraag meteen je offerte aan!

×