Swiep creëert meer dan plezier!

Testteam gezocht!

Het jaar afsluiten met een 'diploma' is altijd mooi meegenomen. Ik heb met succes deelgenomen aan de 12-daagse 'Deskundigheidsopleiding' aan het 'Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatief Denken' en mag mezelf nu 'Creatief Deskundige' noemen.

Maar met een nieuw jaar groeit ook het voornemen om wat ik geleerd heb actief in te zetten in mijn eigen werkveld, namelijk 'de samenwerking in teams stimuleren om prestaties en welbehagen te verhogen'. Die twee zijn onloskoppelbaar met elkaar verbonden: Wie zich goed voelt in team, zal beter presteren of als de samenwerking in een team goed zit, zal dat de prestaties positief beïnvloeden.

En wat heeft dat dan te maken met creativiteit? Behoorlijk wat! De dimensies die het creatieve klimaat bepalen in een organisatie zeggen ook verdacht veel over de 'gezondheid' van een team. Voldoende uitdagingen, ruimte voor humor en speelsheid, debatcultuur, vrijheid, dynamiek, fouten mogen maken, tijd om ideeën te ontwikkelen, vertrouwen,... Een gezonde creatieve geest in een gezond team dus.

Nu heb ik toevallig al heel wat tools in mijn rugzak zitten om aan die teamdimensies te werken, namelijk improvisatie-oefeningen! Die oefeningen zijn bedacht om speelsheid, vertrouwen, het nemen van risico's, idee support te ontwikkelen. Door het combineren van 'oud en nieuw' ontwikkelde ik een nieuw traject om teams tot spontane en succesvolle samenwerking te brengen. Ik zoek hiervoor een testteam. Wie gaat de uitdaging aan?
Gepost op 17 dec 2014 -


Vraag meteen je offerte aan!

×