Een extra pigment op uw event.

ZEN

Het gebeurt hier en nu!


Het durft me nog wel eens overkomen: op de scène staan, klaar voor actie en dan plots beseffen dat je er even niet was. Niet zo'n prettig gevoel, want gedurende die paar seconden heb je heel wat gemist.

Improviseren wordt zelden geassocieerd met zen boeddhisme, want improvisators zijn toch eerder ADHD-achtige types die groot, druk en luid rondkwetteren? En toch... een improvisator is zich net als een zen boeddhist heel bewust van het hier en nu en neemt alles op wat rondom hem gebeurt op zonder af te dwalen in gedachten die hem naar het heden of verleden brengen.

Anders dan een boeddhist gebruikt een improvisator deze verankering in het hier en nu niet om een helderder bewustzijn te ontwikkelen (al kan dat op termijn wel een van de gevolgen zijn), maar om adequaat te reageren en zo met zijn medespelers iets unieks te creëren. Elk moment is immers anders en leidt tot een ander verhaal. Hoe intenser de verankering in het hier en nu, hoe groter de magie van het improspel want op zo'n moment lijkt het hele verhaal vanzelf te ontstaan. Een wonderlijk gevoel is dat!


En zo kan het leven naast de scène ook zijn! Improvisatietraining helpt je om alert in het hier en nu te staan!


Gepost op 23 nov 2015 - Improvisatie


Vraag meteen je offerte aan!

×