Swiep creëert meer dan plezier!

Zo kan het ook! - Lichtjes

Goed zichtbaar zijn als fietser is uiteraard mega belangrijk! Er zijn heel wat manieren om het gebruik van voor- en achterlicht te stimuleren en zo de veiligheid van deze zwakkere weggebruiker te verzekeren. In mijn jeugd en studentenjaren was dé methode: een boete en een autoritaire misprijzende preek erbij. Of dat veel uithaalde weet ik niet, het enige wat ik er aan heb overgehouden is een gevoel van antipathie naar de politie toe.

Op een donkere, koude ochtend fietste ik met mijn kinderen naar school. Eén van de kinderen hun voorlichtje werkte niet, maar gelukkig heb ik 3 exemplaren, dus liet ik haar strategisch tussen de andere welwerkende lichtjes fietsen. En daar in de verte zag ik ze staan, 2 agenten en hun combi! Ik kreeg meteen een 'oh nee gevoel' onmiddellijk gevolgd door een paniekerige vluchtreflex. Maar helaas, behalve de gracht inrijden waren er geen vluchtopties, dus dan maar de confrontatie aan.

Ik verwachtte me uiteraard aan een geweldige preek, waarop ik dan schuldbewust braaf zou ja-knikken 'mea culpa, mea culpa' in de hoop een boete te ontwijken om er dan toch een te krijgen. Maar groot was mijn verrassing toen de agent een noodlichtje meegaf, met de boodschap het terug te brengen als het eigen licht in orde was. Hij benadrukte hierbij de veiligheid van de fietsers ipv een misprijzende wijsvinger in je gezicht te zwaaien met de boodschap (jij hebt een fout gemaakt'.

Echt waar de politie heeft mij die dag een goed gevoel gegeven én inspiratie voor een verhalenreeks 'Zo kan het ook!' Hiermee wil ik graag wat positieve energie in onze wereld verspreiden en mensen een alternatief aanbieden voor straffende of negatieve acties. Dus: laat ons de wereld positief prikkelen en stuur je verhalen naar evelien@swiep.be


Gepost op 23 jan 2018 -


Vraag meteen je offerte aan!

×