Een extra pigment op uw event.

7 Tips voor meer pit in meetings


Of hoe vergaderen leuk kan zijn zonder aan efficiëntie te verliezen

Om een vergadering snel en efficiënt te laten verlopen moet ze in de eerste plaats goed voorbereid zijn en geleid worden door iemand die teugels goed vast houdt wanneer dat nodig blijkt. Vaak verliezen meetings aan efficiëntie omdat ze te lang duren en we de concentratie verliezen. Hier krijg je 7 tips om wat meer pit en fun in vergaderingen te krijgen

  1. Andere Locatie: Vergaderen op aan ander locatie kan wonderen doen. Waarom niet buiten bij mooi weer?
  2. Stoelendans: Regelmatig van een andere plaats innemen zorgt ervoor dat mensen alerter blijven. Na 20 minuten verslapt onze concentratie. Zet elke 20 minuten een korte tune op, dans rond de tafel en neem een andere plaats in.
  3. Rechtstaand: Vergaderingen waarbij iedereen recht staat, zijn sneller gedaan. Wie rechtstaat blijft meer in beweging en verliest minder snel de concentratie.
  4. Socializen: Begin een kwartiertje vroeger en geef mensen de tijd om bij te praten. Voorzie eventueel ludieke onderwerpen waarover je kan praten. Je vergadering zal luchtiger van start gaan.
  5. Spel: Vergaderingen zijn serieuze aangelegenheden, maar waarom eens niet beginnen met een spelletje? Je hebt zeker een collega met chiro of scouts verleden die iets leuks kan verzinnen. Voorzie een spel met wat beweging, dit zal de concentratie bevorderen.
  6. Hints: Laat mensen raden naar het volgende item van de vergadering aan de hand van hints, pictionary, een rebus of een afbeelding. Lachen en frisse energie verzekerd!
  7. Prijs: Bedenk grappige of serieuze prijzen om na de vergadering uit te delen: wie heeft het het beste gezwegen? Wie had de waardevolste inbreng? Wie de opvallendste das? De opmerkelijkste lach?

Over de top denk je? Gewoon eens uitproberen!


Gepost op 08 dec 2014 -


Vraag meteen je offerte aan!

×