Teamtraject

Traject in 7 modules

Wat is een goed team? Een team waar mensen zich goed voelen en veilig om volledig zichzelf te zijn en vanuit hun unieke talenten het beste van zichzelf te geven. Een team waar echt geluisterd wordt naar elkaar, een constructieve sfeer heerst en waar hiërarchie ondergeschikt is aan connecteren en samenwerken. Een team dat gemotiveerd is en goed presteert. 

In 7 Modules begeleidt Swiep jouw Dream Team naar een Real Team. Tussendoor krijgt het Team opdrachten zodat wat er geleerd is geïntegreerd en verankerd wordt. De Swiepmodules zijn gericht op ervaren, inzicht en verandering en dit vanuit een speelse opzet maar wél met de volle focus op soft skills, bijleren en groeien.

De 7 Modules

In deze eerste module laten we je medewerkers ervaren dat ze samen plezier kunnen beleven. Via spel komen ze tot inzicht. Inzicht in hoe het team communiceert, hoe iedereen met elkaar omgaat, hoe het team al dan niet goed functioneert. Samen lachen is de beste lijm voor een team!

Waar staat het Team vandaag en waar willen we naartoe? Samen komen we tot een Mission Statement die de drijfveer van het Team zal worden. Een gedragen missie zet de neuzen in dezelfde richting en bevordert de samenwerking. We ontwikkelen een stappenplan om die missie te verwezenlijken.

Welke talenten en kwaliteiten zijn er in het team. Wat zijn de sterktes en de valkuilen? En hoe kunnen we onze waardering naar elkaar toe uiten?

Welke verschillende types hebben we in het team? Hoe raken deze soms in conflict? En hoe kan je anders communiceren om de samenwerking te bevorderen. Door hier inzicht in te krijgen kunnen we elkaar beter begrijpen en aanvaarden en conflicten vermijden.

Om iedereen gemotiveerd te krijgen moet er bereidheid zijn om ervoor te gaan. Dit vraagt een positieve en open mindset. We werpen een blik op onze eigen ingesteldheid en klimmen een trapje hoger op de positieve energie-ladder.

We werken aan een open, authentieke communicatie. Om dit te kunnen, moet er ook gewerkt worden aan zelfleiderschap. Pas als iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt kan er oprecht gecommuniceerd worden.

In deze opvolgmodule kijken we hoe het team gegroeid is en welke acties nog moeten ondernomen worden om de positieve sfeer te houden.

Stel je eigen menu samen

Tijdens deze dag combineren we fun en inzicht met een teamonderzoek. Hoe staat het team er vandaag voor en waar willen jullie naartoe? Dankzij speelse en creatieve technieken komen we tot inzicht die dieper gaan dan wat ons brein ons vertelt!

De One day Special met twee opvolgingssessies. In de one day onderzoeken jullie waar de nood het grootste is. In de opvolgingssessies geven we hier een antwoord op.

De volledige 7 stappen in een hele dag en 6 halve dagen gegoten. De beste garantie op een fantastisch resultaat.

Op de kalender

Bekijk onze kalender

Nood aan een goed teamtraject

Wil u ook graag een teambuilding of event met een improvisatie element?

De sketches vormden een welkom intermezzo tussen de nodige bedrijfspresentaties, tot ieders tevredenheid. Je hebt heel professioneel gewerkt en het was ook fijn dat een verdienstelijk persoon onder ons werd geëerd.

Mieke Nicolai, VDAB Vlaams Brabant