Een extra pigment op uw event.

Flextraject SD Worx: Module 1

Sinds vorige week traint Swiep een aantal pay roll consulenten en teamleaders voor SD Worx. In 6 sessies vergroten we de flexibiliteit van de deelnemers zodat ze positief omgaan met onvoorziene omstandigheden en probleemoplossend denken. Met de ALPACOS -methode trainen we een aantal vaardigheden die aan de basis liggen van flexibiliteit, nl. alert zijn, loslaten, positivisme, loslaten, creativiteit, opbouwen en snelheid. Deze vaardigheden traint Swiep met applied Improvisation of toegepaste improvisatie. Dit is een trainingsmethode die improvisatie-oefeningen en technieken gebruikt voor het ontwikkelen van automatiseren van soft skills.

In module 1 concentreren de oefeningen zich op alertheid en focus. Wie er in slaagt met zijn volle aandacht in het hier en nu te staan, heeft al een prima basis voor een positieve en flexibele reactie. Deze training is behoorlijk intensief want de oefeningen vragen concentratie van de deelnemers. Gaande weg ontdekken de deelnemers hoe het met hun opmerkzaamheid is gesteld, of ze opdrachten geconcentreerd kunnen uitvoeren, in welke mate iets onverwachts hen uit het lood slaat en in hoeverre een overload aan taken tot stress of paniek leidt.

Op het einde van de sessie waren de SD Worxers heel wat inzichten rijker en hadden ze een goed beeld over hun eigen alertheid en opmerkzaamheid. De reacties op de training waren enthousiast en Swiep is klaar voor de volgende sessie richting grotere flexibiliteit.

Enkele reacties:

“Deze sessie was een eye opener! Hoewel we uit onze comfortzone moesten komen, werd ieder toch in z’n eigenheid gelaten”

“De oefeningen sporen aan tot zelfreflectie. Ze geven inzicht in hoe ik reageer in verschillende situaties.”

“Een confrontatie met mezelf. Wat zijn mijn sterke kanten en wat zijn mijn minder goede kanten. Het heeft wat tijd nodig om te bezinken”


Gepost op 17 feb 2014 -


Vraag meteen je offerte aan!

×