Een extra pigment op uw event.

Waardering tonen voor je personeel, hoe doe je dat?

Als werkgever of teamleider jouw waardering en appreciatie tonen aan je werknemers loont de moeite. Er zijn studies die aantonen dat mensen die zich gewaardeerd voelen op het werk, productiever, efficiënter en gemotiveerder werken. Maar belangrijker nog, we worden er ook gewoonweg gelukkiger van!

Het is voor elk soort bedrijf of organisatie, klein of groot, in om het even welke sector mogelijk om waardering aan het personeel te geven. Dat hoeft echt geen tonnen geld te kosten in de vorm van extra bonussen, andere voordelen of gadgets. Hoe persoonlijker jouw feedback, hoe doeltreffender. Hier zijn 10 suggesties om uw personeel in de schijnwerper te zetten en hen te laten stralen.

 • Het compliment: Een welgemeend compliment doet wonderen! Elk van je werknemers heeft unieke kwaliteiten die een meerwaarde zijn voor jouw organisatie. Een compliment vergroot het zelfvertrouwen en wie wil er nu geen zelfzekere werknemers.

 • Dank je wel: Hoe vaak bedank je je werknemers? Hebben ze een moeilijke klus geklaard? Toon je appreciatie door dank je wel te zeggen. Doen ze hun werk stipt en nauwkeurig, dank je wel! Blijven ze dezelfde taken steeds even goed uitvoeren, dank je! Komen ze op tijd, merci! We nemen dingen gemakkelijk voor vanzelfsprekend en vergeten daarom dank je te zeggen. Sta eens even stil bij wat jouw werknemers allemaal doen en dank hen daarvoor.

 • Toon interesse: Toon interesse voor wat je personeel doet, op de werkvloer, maar ook daarbuiten. Wie weet wat voor leuke dingen kom je te weten! En een meer persoonlijke band schept vertrouwen.

 • Mening vragen: Jouw werknemers hebben ook een opinie! Willen jullie een nieuwe procedure invoeren, een nieuw product lanceren, peil naar wat er leeft op de werkvloer. Werknemers hebben vaak een nauwer contact met diensten of producten die het bedrijf aanbiedt
 • Extra pauze: Geen budget voor financiële bonussen? Een extra pauze is ook een mooi cadeau. Of meer flexibiliteit aanbieden in start- en einduur.

 • Motivatie mail: Elke week een motivatie/appreciatiemailtje voor je werknemers.

 • Zeg het hen: 'Ik waardeer wat jij doet voor onze organisatie', zo simpel kan het zijn

 • Auto wassen: Draai de rollen eens om en doe iets heel concreets en zichtbaars voor je personeel. Ga persoonlijk de fietsen en de auto's wassen, schoenen poetsen, bak zelf een taart, ...

 • Kansen geven: Geef je mensen de kans om te groeien, nieuwe dingen te doen, hun eigen ideeën te ontwikkelen. Routine is voor veel mensen dodelijk, we hebben allemaal wel eens uitdaging nodig.

 • Speciale dag: Organiseer een speciale dag waarbij de werknemers in de schijnwerpers staan. Laat ze verwelkomen op een leuke manier. Deel gepersonaliseerde complimenten uit. Massages aan de bureau. een bloementje, een after work drink, een ping pong tafel voor tijdens de pauze ...

 • Vraag het aan Swiep: Swiep is dol op het bedenken en uitvoeren van speciale acties om jouw personeel letterlijk of figuurlijk in de bloemetjes te zetten!

Gepost op 29 sep 2016 -


Vraag meteen je offerte aan!

×